Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w sobie różne tekstury i smaki, co sprawia, że jest wyjątkowo pyszna. Wygląda bardzo elegancko, więc idealnie wpasuje się w elegancką kolację we dwoje, ale także jako przekąska w ciągu dnia.
miska, miseczka, deska do krojenia, nóż
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 70
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 70
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Gruszkę pokrój w kostkę, Nie pozbywaj się skórki.
Ser pleśniowy pokrój w kostkę.
Na suchej patelni podpraż orzechy włoskie.
Do dużej miski wrzuć dwie garście rukoli.
Przygotuj sos. Do małej miseczki wlej oliwę z oliwek lub olej z pestek winogron. Dodaj łyżeczkę wody. Wymieszaj z łyżeczką miodu oraz łyżką musztardy, np. Dijon i łyżką soku z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj energicznie.
Dodaj sosu do rukoli i wymieszaj.
Na przygotowane głębokie talerze przełóż kawałki gruszki i sera pleśniowego Dopraw solą i pieprzem.
Do sałatki z rukolą, gruszką i serem pleśniowym dorzuć prażone orzechy włoskie.
Całość posyp sezamem.