Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w sobie różne tekstury i smaki, co sprawia, że jest wyjątkowo pyszna. Wygląda bardzo elegancko, więc idealnie wpasuje się w elegancką kolację we dwoje, ale także jako przekąska w ciągu dnia.
miska, miseczka, deska do krojenia, nóż
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2481
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1878
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1629
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1573
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2481
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1878
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1629
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1573
Składniki
Gruszkę pokrój w kostkę, Nie pozbywaj się skórki.
Ser pleśniowy pokrój w kostkę.
Na suchej patelni podpraż orzechy włoskie.
Do dużej miski wrzuć dwie garście rukoli.
Przygotuj sos. Do małej miseczki wlej oliwę z oliwek lub olej z pestek winogron. Dodaj łyżeczkę wody. Wymieszaj z łyżeczką miodu oraz łyżką musztardy, np. Dijon i łyżką soku z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj energicznie.
Dodaj sosu do rukoli i wymieszaj.
Na przygotowane głębokie talerze przełóż kawałki gruszki i sera pleśniowego Dopraw solą i pieprzem.
Do sałatki z rukolą, gruszką i serem pleśniowym dorzuć prażone orzechy włoskie.
Całość posyp sezamem.