Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepisów na sałatki nigdy dość
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 240
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 240
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
1. ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody, odcedzic, przelac zimną wodą, odsączyć na sitku (można użyć ryżu w woreczku, ale mnie zniechęca to gotowanie folii), wystudzic, 2. fileta pokroic w kostkę, usmazyć na oleju, doprawić ziarenkami smaku, wystudzić, 3. cebulę posiekać w kostkę, podsmażyc na maśle, dodać pokrojone pieczarki, smażyc do odparowania płynu, doprawić sola i pieprzem, 4. kukurydzę odcedzić, ogórki pokroic w kostkę, odsączyć na sitku, ser i paprykę pokroić w kostkę, 5. składniki sałatki wymieszać, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, ja dodałam jeszcze łyżeczkę musztardy, odstawić na godzinke, żeby smaki się przegryzły, smacznego