Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepisów na sałatki nigdy dość
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 582
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 582
Składniki
1. ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody, odcedzic, przelac zimną wodą, odsączyć na sitku (można użyć ryżu w woreczku, ale mnie zniechęca to gotowanie folii), wystudzic, 2. fileta pokroic w kostkę, usmazyć na oleju, doprawić ziarenkami smaku, wystudzić, 3. cebulę posiekać w kostkę, podsmażyc na maśle, dodać pokrojone pieczarki, smażyc do odparowania płynu, doprawić sola i pieprzem, 4. kukurydzę odcedzić, ogórki pokroic w kostkę, odsączyć na sitku, ser i paprykę pokroić w kostkę, 5. składniki sałatki wymieszać, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, ja dodałam jeszcze łyżeczkę musztardy, odstawić na godzinke, żeby smaki się przegryzły, smacznego