Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka z rzodkiewek, jajek i roszponki. Jej smak świetnie podkręca sos majonezowy z dodatkiem syropu klonowego i musztardy. Doskonała propozycja na lekkie śniadanie.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31239
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31239
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (w osolonym wrzątku przez około 10 minut). Następnie studzimy, obieramy i kroimy w ósemki.
Rzodkiewki myjemy i kroimy na plasterki.
Do miski wsypujemy umyte i osuszone liście roszponki. Dodajemy pokrojone rzodkiewki i jajka.
W osobnej miseczce łączymy wszystkie składniki sosu: majonez, musztardę, syrop klonowy, sok z cytryny i przyprawy.
Sałatkę z rzodkiewki i jajek polewamy sosem. Serwujemy od razu po przyrządzeniu.