Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka z rzodkiewek, jajek i roszponki. Jej smak świetnie podkręca sos majonezowy z dodatkiem syropu klonowego i musztardy. Doskonała propozycja na lekkie śniadanie.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 90
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8801
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4691
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 27
Dziś do pracy.
Odsłon: 609
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 90
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8801
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4691
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 27
Dziś do pracy.
Odsłon: 609
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (w osolonym wrzątku przez około 10 minut). Następnie studzimy, obieramy i kroimy w ósemki.
Rzodkiewki myjemy i kroimy na plasterki.
Do miski wsypujemy umyte i osuszone liście roszponki. Dodajemy pokrojone rzodkiewki i jajka.
W osobnej miseczce łączymy wszystkie składniki sosu: majonez, musztardę, syrop klonowy, sok z cytryny i przyprawy.
Sałatkę z rzodkiewki i jajek polewamy sosem. Serwujemy od razu po przyrządzeniu.