Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do sałatki wykorzystałem makaron w postaci malutkich sakiewek (pierożków) nadzianych pieczarkami , serem ricotta z nutką trufli
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5505
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34539
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2170
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113843
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5505
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34539
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2170
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113843
Składniki
Makaron ugotowałem wg przepisu z opakowania. Osączyłem i przestudziłem. Ogórki starłem na tarce ( grube oczka), osączyłem, aby pozbyć się nadmiaru wody. Szynkę i żółty ser pokroiłem w grubą kostkę. Szczypior umyłem , pokroiłem dość grubo. Kukurydzę po odcedzeniu dodałem do pozostałych w/w składników. Całość wymieszałem delikatnie uprzednio dodając dwie czubate łyżki joguru greckiego i dwie płaskie łyżki majonezu ( proporcje można zmienić wg upodobania). Doprawiłem solą i świeżo zmielonym pieprzem