Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię sałatki dlatego staram się je przygotować na różne sposoby i z różnymi dodatkami. Raz wersji bogatszej raz w wersji trochę biedniejszej, można by tak powiedzieć. Dzisiejsza sałatka jest na bogato, pożywna i bardzo smakowita.
nóż, szklana salaterka, patelnia grillowa, słoiczek,
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99205
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1070
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13841
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99205
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1070
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13841
Składniki
Sałatę lodową po umyciu i osuszeniu porwać na kawałki( nie kroić). Następnie przełożyć do szklanej salaterki dodać oczyszczoną, pokrojoną w paseczki paprykę czerwoną, pokrojony pomidor, obraną pokrojoną w piórka czerwoną cebulę. Ułożyć plastry szynki parmeńskiej. Sałatkę polać przygotowanym dresingiem. Ser halloumi pokroić w plastry i grillować na patelni grillowej, a następnie ułożyć na sałatce. Sałatkę tuż przed padaniem obłożyć serem feta. Dresing przygotowanie: Dodaj do słoiczka wkładamy wszystkie składniki sosu + 2- 3 łyżeczki ciepłej wody. Słoiczek zakręcamy i potrząsamy do wymieszania i połączenia składników.
Sałatkę przekładam do pudełka i zabieram do pracy. Dodatkowo dokładam ugotowane jajeczka przepiórcze i syte śniadanko gotowe.