Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka powstała przy okazji przygotowywania innego dania.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414377
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2291
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414377
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2291
Składniki
Sałatę umyłem, oderwałem liście, które po osuszeniu porwałem na mniejsze kawałki. Paprykę umyłem, oczyściłem z nasion, pokroiłem w paski. Ogórka obrałem, pokroiłem w grubą kostkę. Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem również na grubo. Szynkę również w grubą kostkę, a cebulę w piórka. Wszystkie składniki połączyłem. Skropiłem octem balsamicznym z sokiem figowym. Dodałem listki tymianku, sól i pieprz. Wymieszałem. Dodałem sos czosnkowy, delikatnie wymieszałem. Udekorowałem jajkiem pokrojonym na ćwiartki i gałązką tymianku.