Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka powstała przy okazji przygotowywania innego dania.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 393
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11848
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 469
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 131
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 705
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 393
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11848
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 469
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 131
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 705
Składniki
Sałatę umyłem, oderwałem liście, które po osuszeniu porwałem na mniejsze kawałki. Paprykę umyłem, oczyściłem z nasion, pokroiłem w paski. Ogórka obrałem, pokroiłem w grubą kostkę. Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem również na grubo. Szynkę również w grubą kostkę, a cebulę w piórka. Wszystkie składniki połączyłem. Skropiłem octem balsamicznym z sokiem figowym. Dodałem listki tymianku, sól i pieprz. Wymieszałem. Dodałem sos czosnkowy, delikatnie wymieszałem. Udekorowałem jajkiem pokrojonym na ćwiartki i gałązką tymianku.