Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka powstała przy okazji przygotowywania innego dania.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2486
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4671
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1888
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2486
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4671
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1888
Składniki
Sałatę umyłem, oderwałem liście, które po osuszeniu porwałem na mniejsze kawałki. Paprykę umyłem, oczyściłem z nasion, pokroiłem w paski. Ogórka obrałem, pokroiłem w grubą kostkę. Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem również na grubo. Szynkę również w grubą kostkę, a cebulę w piórka. Wszystkie składniki połączyłem. Skropiłem octem balsamicznym z sokiem figowym. Dodałem listki tymianku, sól i pieprz. Wymieszałem. Dodałem sos czosnkowy, delikatnie wymieszałem. Udekorowałem jajkiem pokrojonym na ćwiartki i gałązką tymianku.