Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka powstała przy okazji przygotowywania innego dania.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2569
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 718
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1526
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13971
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2569
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 718
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1526
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13971
Składniki
Sałatę umyłem, oderwałem liście, które po osuszeniu porwałem na mniejsze kawałki. Paprykę umyłem, oczyściłem z nasion, pokroiłem w paski. Ogórka obrałem, pokroiłem w grubą kostkę. Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem również na grubo. Szynkę również w grubą kostkę, a cebulę w piórka. Wszystkie składniki połączyłem. Skropiłem octem balsamicznym z sokiem figowym. Dodałem listki tymianku, sól i pieprz. Wymieszałem. Dodałem sos czosnkowy, delikatnie wymieszałem. Udekorowałem jajkiem pokrojonym na ćwiartki i gałązką tymianku.