Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bardzo szybka, prosta sałatka. Bardzo dobra jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 194
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 519
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 194
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 519
Składniki
Sałatę kroimy lub rwiemy na większe kawałki
Kroimy na małą kostkę paprykę i dodajemy do sałaty
To samo robimy z pomidorkami.
Szalotkę obieramy i kroimy w półplasterki dodajemy do całości
Małe korniszonki kroimy na plasterki dodajemy do całości
Następnie suszona żurawina
Na koniec zakrywamy to warstwą sałaty lodowej oraz koperek i ziarno słonecznika
Sałatka gotowa został nam tylko sos do zrobienia. Ocet winny mieszamy z miodem i dodajemy musztardę. Ja dodałem sarepska ponieważ musi być bardzo wyrazista. Przed samym podaniem polewamy sosem i mieszamy. A teraz to już tylko smacznego