Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo smaczna sałatka dla tych którzy lubią seler zielony. Połączenie winogron z selerem naciowym to strzał w dziesiątkę. Sałatka bardzo smaczna i szybko się ją robi.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3441
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2733
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 125
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 100
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3441
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2733
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 125
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 100
Składniki
Seler naciowy dokładnie opłukać , osuszyć , pozrywać liście z łodyg a same łodygi rozdzielić. Następnie pokroić w cieniutkie paseczki. Winogrona oderwać z kiści umyć i osaczyć na sicie. Pokroić na połówki i usunąć pestki. Połówki winogron oraz pokrojony w paseczki seler ułożyć na talerzu, skropić sokiem z cytryny. Włożyć na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu sałatkę połączyć z sosem zrobionym z majonezu , musztardy oraz jogurtu naturalnego gęstego a także z dodatkiem pieprzu i soli w razie konieczności. Wymieszać. Gotową sałatkę posypać kawałkami orzechów włoskich oraz posiekanym koperkiem zielonym.