Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa sałatka.Wystarczy pokroić/zetrzeć na tarce składniki, doprawić, wymieszać i można podawać:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2299
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3344
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1400
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2139
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2299
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3344
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1400
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2139
Składniki
Seler konserwowy odsączamy na sicie. Szynkę i paprykę kroimy w kostkę.Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.Por kroimy w małą kosteczkę. Plastry ananasa odsączamy z zalewy i również kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miseczki,doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym, dodajemy majonez według uznania i mieszamy. Sałatkę możemy podawać od razu po przygotowaniu lub odstawić na godzinkę by smaki "się przegryzły".