Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z serem charakteryzuje się białym kolorem, który jest efektem połączenia jasnych i świeżych składników. Wystarczy ją odpowiednio udekorować, aby zrobiła wrażenie na stole. Sprawdzi się nie tylko podczas świąt. Zaskoczy ciebie i bliskich pysznym połączeniem smaków.
Polecam.
Odsłon: 295
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 280
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 159
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 295
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 280
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 159
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 124
Składniki
Ser pokrój najpierw na paski, aby łatwiej było ci posiekać go drobniej w małą kostkę. Przełóż do dużej miski. Pora umyj i osusz, odkrój tylko białą i jasnozieloną część. Pokrój w cienkie paski i dodaj do sera. Cebulę możesz sparzyć wrzątkiem, aby była łagodniejsza w smaku. Posiekaj drobno i dodaj do pozostałych składników.
Marynowany czosnek odsącz z zalewy, pokrój w drobną kostkę i przełóż do sałatki. Odsącz kukurydzę, przełóż do miski. Przygotuj teraz sos. Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym. Dopraw go sokiem z cytryny, solą, pieprzem i suszonym koperkiem. Wymieszaj, przełóż do miski. Wszystkie składniki dokładnie połącz, a następnie ustaw miskę w lodówce na minimum 2 godziny. Udekoruj świeżymi ziołami przed podaniem.