Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżał się termin ważności do spożycia sera. Powstała więc sałatka z wykorzystaniem tego co w lodówce. Połączenie słonego sera z słodkimi innymi składnikami i słodkim sosem uważam za udany. Ser musi być fetą, a nie typu feta.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 939
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 72
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 433
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 149
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 939
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 72
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 433
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 149
Składniki
Liście sałaty opłukałem, osuszyłem, porwałem na mniejsze kawałki. Wyłożyłem na salaterkę. Pomidorki pokroiłem na połówki, ser w kostkę. Gruszki obrałem, pozbawiłem gniazd nasiennych, pokroiłem w dość dużą kostkę. Odcedziłem kukurydzę. Czerwoną cebulę drobno posiekałem. Wszystkie składniki rozłożyłem na sałacie. Całość polałem sosem. Sos : wymieszałem dokładnie wszystkie składniki sosu, tj. oliwę, sok z cytryny, miód, Soł i pieprz.