Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu sezon na figi! Uwielbiam te owoce, szczególnie w zestawieniu z serem lub wędliną. Dziś kolorowa sałatka pełna smaków z tradycyjnym serem korycińskim.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 39
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1458
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 292
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3244
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 414
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 39
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1458
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 292
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3244
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 414
Składniki
Jarmuż kroimy w kostkę lub paski i sparzamy - przelewamy wrzątkiem, a potem zimną wodą. Osuszamy. Suszone pomidory kroimy w plasterki, pomidora w ćwiartki, gruszkę i figi w ósemki, a ser w kostkę. Olej łączymy z przyprawami do sosu włoskiego. Mieszamy powyższe składniki. Posypujemy suszonymi, mielonymi pomidorami, czarnuszką i migdałami.