Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu sezon na figi! Uwielbiam te owoce, szczególnie w zestawieniu z serem lub wędliną. Dziś kolorowa sałatka pełna smaków z tradycyjnym serem korycińskim.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23137
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23137
Składniki
Jarmuż kroimy w kostkę lub paski i sparzamy - przelewamy wrzątkiem, a potem zimną wodą. Osuszamy. Suszone pomidory kroimy w plasterki, pomidora w ćwiartki, gruszkę i figi w ósemki, a ser w kostkę. Olej łączymy z przyprawami do sosu włoskiego. Mieszamy powyższe składniki. Posypujemy suszonymi, mielonymi pomidorami, czarnuszką i migdałami.