Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kapustą włoską, serem z niebieską pleśnią i orzechami włoskimi. Smak podkręca sos miodowo-musztardowy. Sałatka sprawdzi się na imprezę lub posiłek do pracy.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2646
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20151
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 754
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7188
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2646
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20151
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 754
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7188
Składniki
Kapustę, pomidory, pomidory suszone kroimy i mieszamy. Dodajemy oliwki (w całości lub pokrojone). Orzechy włoskie wysypujemy na suchą patelnię podgrzewamy na niedużym ogniu, często mieszając. Prażymy orzechy, aż zaczną mocno pachnieć - pilnujemy, aby ich nie przypalić. Studzimy. Składniki sosu mieszamy, aż do uzyskania gładkiej emulsji. Sos łączymy z warzywami. Sałatkę przekładamy do miski lub nakładamy na talerze. Ser pleśniowy kroimy i układamy na warzywach, całość posypujemy orzechami.