Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na sałatkę? Zależy Ci na potrawie, która jest zdrowa i pożywna, a przez to idealna do zabrania jej w lunchboxie do pracy? Mamy dla Ciebie niebanalną propozycję! Wypróbuj sałatkę z serkiem wiejskim i poznaj nowy, pyszny smak, który z pewnością przypadnie Ci do gustu!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117069
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8047
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1661
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117069
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8047
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1661
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Składniki
Odcedź serek wiejski ze śmietanki. Umyj warzywa. Ogórka obierz. Pomidory natnij delikatnie na czubku i sparz im skórkę wrzątkiem i obierz ze skórki. Ogórka i pomidory pokrój w kostkę. Rzodkiewkę pokrój w półtalarki. Posiekaj szczypiorek. Ugotowane na twardo jajka pokrój w ósemki.
Pokrojone warzywa i ugotowane jajka przełóż do miski. Dodaj do nich odcedzony ze śmietanki serek wiejski. Bardzo delikatnie wymieszaj. Uważaj, by podczas mieszania nie rozbić delikatnych grudek serka wiejskiego.
Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeśli lubisz mało słone potrawy, to być może nie będzie konieczności dodawania soli, gdyż serek wiejski nadaje jej lekko słonego posmaku.
Dobrze jest zostawić nieco posiekanego szczypiorku do posypania wierzchu sałatki. Dzięki temu będzie ona wyglądać bardziej efektownie i apetycznie.