Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca sałatka z tortellini, papryką, ogórkami konserwowymi kabanosami i sosem majonezowo-jogurtowo-czosnkowym. Pychotka, którą warto spróbować:)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7703
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2910
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7703
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2910
Składniki
Tortellini gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Kabanosy kroimy na 0,5-1 cm kawałki. Papryki i ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Tortellini, papryki, ogórki konserwowe, kabanosy i pomidorki koktajlowe przekładamy do salaterki, dodajemy przygotowany sos, drobno pokrojoną natkę pietruszki i mieszamy. Możemy podawać od razu po przygotowaniu ale lepiej odstawić na 30 min. by smaki się przegryzły.