Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca sałatka z tortellini, papryką, ogórkami konserwowymi kabanosami i sosem majonezowo-jogurtowo-czosnkowym. Pychotka, którą warto spróbować:)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Tortellini gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Kabanosy kroimy na 0,5-1 cm kawałki. Papryki i ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Tortellini, papryki, ogórki konserwowe, kabanosy i pomidorki koktajlowe przekładamy do salaterki, dodajemy przygotowany sos, drobno pokrojoną natkę pietruszki i mieszamy. Możemy podawać od razu po przygotowaniu ale lepiej odstawić na 30 min. by smaki się przegryzły.