Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zastanawiamy się jaką zrobić sałatkę na imprezę, nieraz mamy mało czasu na zrobienie czegoś dobrego. Ja ostatnio zrobiłam bardzo szybką i przepyszną sałatkę, wszystkim gościom bardzo smakowała.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25885
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3058
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1398
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25885
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3058
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1398
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Dip czosnkowy dokładnie mieszamy z majonezem, jogurtem i odkładamy do lodówki na min. 5 minut. Pierś z kurczaka myjemy, obsuszamy i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Wkładamy do arkusza papirusu i przyciskamy aby do całej przyległy przyprawy. Patelnie rozgrzewamy bez oleju, gdy będzie gorąca kładziemy na niej pierś z kurczaka, zmniejszamy ogień o połowę o smażymy z każdej strony po 5 min. Po usmażeniu wyjmujemy z patelni i odkładamy na ok. 3 minut żeby soki zostały w środku dzięki czemu będzie soczysta. Sałatę wykładamy na talerz, pomidory kroimy na cząstki, układamy na talerzu. Jajka obieramy, kroimy na ćwiartki i również wkładamy na talerz. Wyjętą pierś kroimy na paski, układamy na sałacie i całość polewamy przygotowanym wcześniej dipem.