Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka o słodko-pikantnym smaku.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki.
Każdy paluszek krabowy pokroić na 3 części.
Cebulę pokroić na cienkie półplasterki.
Ogórki umyć, obrać i pokroić w półplasterki o grubości około 5 mm.
Wszystkie przygotowane w poprzednich etapach składniki sałatki wymieszać.
Musztardę, miód, sok z pomarańczy oraz olej dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę.