Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z szynką i orzechami to ciekawe i kontrastujące połączenie słodkich owoców, słonych oliwek i aromatycznego mięsa. Oczywiście orzechy dostarczają przyjemnej chrupkości, dzięki czemu danie zaskakuje nie tylko smakiem, ale też konsystencją. Sałatka jest pełna witamin i składników odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy, szybka kolacja czy przekąska na wszelkiego rodzaju imprezach i rodzinnych wydarzeniach.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113069
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 797
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 598
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113069
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 797
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 598
Składniki
Szynkę i ananasa pokrój w kostkę o podobnej wielkości. Oliwki pokrój w plasterki, pozostawiając niektóre z nich w całości. Natkę pietruszki drobno posiekaj, pozostawiając kilka gałązek do dekoracji. Orzechy rozdrobnij na nieregularne kawałki, także odkładając kilka całych połówek.
Wszystkie składniki wymieszaj w misce sałatkowej. W osobnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu. Zalej przygotowanym sosem sałatkę i dobrze wymieszaj. Sałatkę z szynką i orzechami możesz podawać od razu po przygotowaniu, udekorowaną odłożonymi wcześniej listkami natki pietruszki.