Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z szynką i orzechami to ciekawe i kontrastujące połączenie słodkich owoców, słonych oliwek i aromatycznego mięsa. Oczywiście orzechy dostarczają przyjemnej chrupkości, dzięki czemu danie zaskakuje nie tylko smakiem, ale też konsystencją. Sałatka jest pełna witamin i składników odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy, szybka kolacja czy przekąska na wszelkiego rodzaju imprezach i rodzinnych wydarzeniach.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3890
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3851
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 418
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3890
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3851
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 418
Składniki
Szynkę i ananasa pokrój w kostkę o podobnej wielkości. Oliwki pokrój w plasterki, pozostawiając niektóre z nich w całości. Natkę pietruszki drobno posiekaj, pozostawiając kilka gałązek do dekoracji. Orzechy rozdrobnij na nieregularne kawałki, także odkładając kilka całych połówek.
Wszystkie składniki wymieszaj w misce sałatkowej. W osobnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu. Zalej przygotowanym sosem sałatkę i dobrze wymieszaj. Sałatkę z szynką i orzechami możesz podawać od razu po przygotowaniu, udekorowaną odłożonymi wcześniej listkami natki pietruszki.