Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio bardzo często robię sałatki. Dzisiejsza moja propozycja to bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z szynką dojrzewającą, awokado, pomidorkami i mozzarellą posypana chrupiącymi migdałami. To doskonały pomysł na kolacje lub nawet lekki obiad. Wszystkie składniki rewelacyjnie ze sobą komponują i uzupełniają się wzajemnie. Takie sałatki przypominają mi wakacje we Włoszech :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7870
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3111
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7870
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3111
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Składniki
Sałatę płuczemy. Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Awokado myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, kropimy sokiem z cytryny. Kulki mozzarelli odsączamy z wody. Szynkę kroimy lub rwiemy na mniejsze kawałki. Na talerzu układamy mieszankę sałat i resztę składników. Sałatkę polewamy oliwą z oliwek, przyprawiamy odrobiną papryki i pieprzem. Smacznego!