Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio bardzo często robię sałatki. Dzisiejsza moja propozycja to bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z szynką dojrzewającą, awokado, pomidorkami i mozzarellą posypana chrupiącymi migdałami. To doskonały pomysł na kolacje lub nawet lekki obiad. Wszystkie składniki rewelacyjnie ze sobą komponują i uzupełniają się wzajemnie. Takie sałatki przypominają mi wakacje we Włoszech :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 914
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 914
Składniki
Sałatę płuczemy. Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Awokado myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, kropimy sokiem z cytryny. Kulki mozzarelli odsączamy z wody. Szynkę kroimy lub rwiemy na mniejsze kawałki. Na talerzu układamy mieszankę sałat i resztę składników. Sałatkę polewamy oliwą z oliwek, przyprawiamy odrobiną papryki i pieprzem. Smacznego!