Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio bardzo często robię sałatki. Dzisiejsza moja propozycja to bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z szynką dojrzewającą, awokado, pomidorkami i mozzarellą posypana chrupiącymi migdałami. To doskonały pomysł na kolacje lub nawet lekki obiad. Wszystkie składniki rewelacyjnie ze sobą komponują i uzupełniają się wzajemnie. Takie sałatki przypominają mi wakacje we Włoszech :)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31348
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31348
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Składniki
Sałatę płuczemy. Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Awokado myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, kropimy sokiem z cytryny. Kulki mozzarelli odsączamy z wody. Szynkę kroimy lub rwiemy na mniejsze kawałki. Na talerzu układamy mieszankę sałat i resztę składników. Sałatkę polewamy oliwą z oliwek, przyprawiamy odrobiną papryki i pieprzem. Smacznego!