Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaki (persymona) to egzotyczny owoc, który pasuje do sałatek owocowych i warzywnych. Świetnie komponuje się ze słoną szynką parmeńską.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 710
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36428
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1276
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 710
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36428
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1276
Składniki
Pomidory koktajlowe kroimy na połówki. Pomidory suszone, ogórki, paprykę i oliwki kroimy w plasterki. Szynkę parmeńską kroimy na mniejsze kawałki. Kaki obieramy, kroimy w plasterki. Olej mieszamy z sosem. Wszystkie składniki sałatki łączymy (można zostawić kawałek persymony do dekoracji). Sałatkę podajemy schłodzoną.