Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaki (persymona) to egzotyczny owoc, który pasuje do sałatek owocowych i warzywnych. Świetnie komponuje się ze słoną szynką parmeńską.
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2156
Królowa grilla :)
Odsłon: 1419
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 260
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2156
Królowa grilla :)
Odsłon: 1419
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 260
Składniki
Pomidory koktajlowe kroimy na połówki. Pomidory suszone, ogórki, paprykę i oliwki kroimy w plasterki. Szynkę parmeńską kroimy na mniejsze kawałki. Kaki obieramy, kroimy w plasterki. Olej mieszamy z sosem. Wszystkie składniki sałatki łączymy (można zostawić kawałek persymony do dekoracji). Sałatkę podajemy schłodzoną.