Sałatki Przepis na:
Sałatka z tofu i szpinakiem

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 364
Dodano: 14.02.2017
Odsłon: 4059
Składniki
- tofu (pół opakowania)
- świeży szpinak (garść)
- klika pomidorków koktajlowych
- kilka różyczek brokuła
- żurawina suszona
- pestki słonecznika
- sos:
- ocet balsamiczny (2 łyżki)
- oliwa z oliwek (3 łyżki)
- miód
- zioła
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Szpinak umyć i osuszyć. Tofu pokroić w kostkę, pomidorki na połówki. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, posypać żurawiną oraz pestkami.
-
Składniki sosu umieścić w małym słoiczku, wstrząsnąć mocno kilka razu aby dobrze się wymieszały, polać po sałatce.
Smacznego
Komentarze do przepisu (0)