Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 417
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3849
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 417
Składniki
Makaron tortellini wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy, aż będzie prawie miękki (nie może być zbyt miękki), odcedzamy i odkładamy do ostudzenia.
Pory myjemy, kroimy w półksiężyce i przelewamy wrzątkiem. Osączamy na sicie i studzimy. Ananasa odcedzamy z zalewy, kroimy na małe cząstki i również osączamy na sicie. Szynkę kroimy w drobną kostkę, ser trzemy na wiórki. Kukurydzę osączamy, wrzucamy do miski, dodajemy szynkę, ser, przestudzony makaron i pory oraz ananasa.
Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kilka łyżek majonezu. Dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Polecam!!!!