Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealnie nadaje się na imprezy czy grilowanie. Sprawdza się przy wielu okazjach i smakuje wyśmienicie. Do nich idealnie pasują bułeczki z patelni, które robi się bardzo szybko.
Makaron gotujemy al dente. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy: sól ,pieprz ,papryka słodka oraz przyprawa curry. Smażymy. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Resztę składników kroimy i układamy na sałacie. Dodajemy mięso i makaron oraz uprażony słonecznik.
Składniki na sos mieszamy bardzo dokładnie ze sobą i polewamy sałatkę. Mieszamy.
Możemy również przygotować sałatkę a sosem polać dopiero przed podaniem.
450 g mąki pszennej
250 ml ciepłej wody
Ok. 15 g drożdży w kostce
1 łyżka cukru
1 płaska łyżka soli
2 łyżki oleju
Do miski wkruszam drożdże i dodaje do nich cukier oraz wodę. Mieszam i odstawiam na 5 minut.
Dodaję resztę składników. Wyrabiam ciasto i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie wałkuje ciasto na grubość ok. 1.5 cm i wycinam kółka. Robię to za pomocą szklanki. Takie kółka zostawiam jeszcze na ok 10 minut by się napuszyły.
Patelnię dosłownie lekko smaruje olejem i rozcieram ręcznikiem papierowym po całości.Układam bułeczki, zakrywam patelnię pokrywką i rumienię z każdej strony ok 10 minut kontrolując je cały czas. Ustawiam lekki płomień.
Bułeczki super nadają się na imprezy jako dodatek do sałatki.
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51218
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 63
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 215
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51218
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 63
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 215
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy: sól ,pieprz ,papryka słodka oraz przyprawa curry. Smażymy. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Resztę składników kroimy i układamy na sałacie. Dodajemy mięso i makaron oraz uprażony słonecznik. Składniki na sos mieszamy bardzo dokładnie ze sobą i polewamy sałatkę. Mieszamy. Możemy również przygotować sałatkę a sosem polać dopiero przed podaniem. 450 g mąki pszennej 250 ml ciepłej wody Ok. 15 g drożdży w kostce 1 łyżka cukru 1 płaska łyżka soli 2 łyżki oleju Do miski wkruszam drożdże i dodaje do nich cukier oraz wodę. Mieszam i odstawiam na 5 minut. Dodaję resztę składników. Wyrabiam ciasto i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie wałkuje ciasto na grubość ok. 1.5 cm i wycinam kółka. Robię to za pomocą szklanki. Takie kółka zostawiam jeszcze na ok 10 minut by się napuszyły. Patelnię dosłownie lekko smaruje olejem i rozcieram ręcznikiem papierowym po całości.Układam bułeczki, zakrywam patelnię pokrywką i rumienię z każdej strony ok 10 minut kontrolując je cały czas. Ustawiam lekki płomień. Bułeczki super nadają się na imprezy jako dodatek do sałatki.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Surówka z surowej kapusty czerwonej
Sałatki
Soczysta surówka teściowej
Sałatki
Sałatka z serem sałatkowym i suszonymi pomidorami
Sałatki
Słodko-słona sałatka z borówkami
Surówka z surowej kapusty czerwonej
Chrupiąca czerwona kapusta, soczysta kukurydza i kremowy dressing – czy zdoła...
Odsłon: 340
Soczysta surówka teściowej
Soczysta surówka teściowej to tradycyjna propozycja z wykorzystaniem kapusty,...
Odsłon: 13898