Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealnie nadaje się na imprezy czy grilowanie. Sprawdza się przy wielu okazjach i smakuje wyśmienicie. Do nich idealnie pasują bułeczki z patelni, które robi się bardzo szybko.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7837
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1004
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13593
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7837
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1004
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13593
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy: sól ,pieprz ,papryka słodka oraz przyprawa curry. Smażymy. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Resztę składników kroimy i układamy na sałacie. Dodajemy mięso i makaron oraz uprażony słonecznik. Składniki na sos mieszamy bardzo dokładnie ze sobą i polewamy sałatkę. Mieszamy. Możemy również przygotować sałatkę a sosem polać dopiero przed podaniem. 450 g mąki pszennej 250 ml ciepłej wody Ok. 15 g drożdży w kostce 1 łyżka cukru 1 płaska łyżka soli 2 łyżki oleju Do miski wkruszam drożdże i dodaje do nich cukier oraz wodę. Mieszam i odstawiam na 5 minut. Dodaję resztę składników. Wyrabiam ciasto i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie wałkuje ciasto na grubość ok. 1.5 cm i wycinam kółka. Robię to za pomocą szklanki. Takie kółka zostawiam jeszcze na ok 10 minut by się napuszyły. Patelnię dosłownie lekko smaruje olejem i rozcieram ręcznikiem papierowym po całości.Układam bułeczki, zakrywam patelnię pokrywką i rumienię z każdej strony ok 10 minut kontrolując je cały czas. Ustawiam lekki płomień. Bułeczki super nadają się na imprezy jako dodatek do sałatki.