Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja sałatki z tuńczykiem. Tym razem do sałatki dodałam makaron w kształcie ziaren ryżu, kukurydzę konserwową, ananasa, jajka, majonez a całość doprawiłam solą włoską, pieprzem cytrynowym i harissą. Sałatkę można zjeść na śniadanie lub kolację albo zabrać do pracy. Doskonale sprawdzi się jako szybka przekąska dla niespodziewanych gości lub na imieniny:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
Makaron gotujemy z godnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę.Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Plastry ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę, harissę, majonez, sól włoską i pieprz cytrynowy do smaku. Mieszamy. Przed podaniem możemy udekorować świeżą zieleniną: natką pietruszki lub kolendry.