Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 588 Ocena: 4584

Dodano:

Odsłon: 466

Kolejna wersja sałatki z tuńczykiem. Tym razem do sałatki dodałam makaron w kształcie ziaren ryżu, kukurydzę konserwową, ananasa, jajka, majonez a całość doprawiłam solą włoską, pieprzem cytrynowym i harissą. Sałatkę można zjeść na śniadanie lub kolację albo zabrać do pracy. Doskonale sprawdzi się jako szybka przekąska dla niespodziewanych gości lub na imieniny:)

Składniki

  • makaron w kształcie ryżu 1 szkl
  • tuńczyk w oleju lub sosie własnym 1 puszka
  • kukurydza konserwowa 6 łyżek
  • ananas z puszki 6 plastrów
  • jajka 4 szt
  • harissa 1 łyżeczka
  • sól włoska do smaku
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • majonez
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z tuńczykiem

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy z godnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę.Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Plastry ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę, harissę, majonez, sól włoską i pieprz cytrynowy do smaku. Mieszamy. Przed podaniem możemy udekorować świeżą zieleniną: natką pietruszki lub kolendry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń