Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja sałatki z tuńczykiem. Tym razem do sałatki dodałam makaron w kształcie ziaren ryżu, kukurydzę konserwową, ananasa, jajka, majonez a całość doprawiłam solą włoską, pieprzem cytrynowym i harissą. Sałatkę można zjeść na śniadanie lub kolację albo zabrać do pracy. Doskonale sprawdzi się jako szybka przekąska dla niespodziewanych gości lub na imieniny:)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34156
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34156
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Makaron gotujemy z godnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę.Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Plastry ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę, harissę, majonez, sól włoską i pieprz cytrynowy do smaku. Mieszamy. Przed podaniem możemy udekorować świeżą zieleniną: natką pietruszki lub kolendry.