Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy kilka składników, aby stworzyć idealną sałatkę z tuńczykiem na śniadanie, do pracy czy na kolację. Jest smaczna, syci na długo. To również wyjątkowe danie, którym możesz zaskoczyć swoich gości w trakcie różnych uroczystości. A co najważniejsze, przygotowanie sałatki z tuńczykiem nie zajmuje więcej niż 15 minut. Dobrze smakuje z pieczywem pszennym i żytnim, ale nie tylko. Może być dodatkiem do wędlin, mięs na zimno lub krzepiący posiłek bez żadnych dodatków.
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12472
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4871
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 78
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12472
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4871
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 78
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i obierz. Pokrój je w drobną kostkę i przełóż do miski. Zawartość puszek wyłóż na deskę, jeśli jest konieczność to pokrój drobniej tuńczyka. Dodaj do jajek. Odsącz kukurydzę i dołóż ją do pozostałych składników. Cebulę czerwoną obierz i posiekaj drobno. Dodaj do miski. Ogórki kiszone delikatnie odciśnij z soku. Pokrój w kostkę. Dodaj do pozostałych składników. Całość dopraw majonezem i musztardą. Posiekaj i dodaj też świeży szczypiorek. Posól i popieprz całość. Dokładnie wymieszaj. Możesz podawać natychmiast, ale sałatka będzie lepsza, jeśli wstawisz ją do lodówki na 30 minut.