Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy kilka składników, aby stworzyć idealną sałatkę z tuńczykiem na śniadanie, do pracy czy na kolację. Jest smaczna, syci na długo. To również wyjątkowe danie, którym możesz zaskoczyć swoich gości w trakcie różnych uroczystości. A co najważniejsze, przygotowanie sałatki z tuńczykiem nie zajmuje więcej niż 15 minut. Dobrze smakuje z pieczywem pszennym i żytnim, ale nie tylko. Może być dodatkiem do wędlin, mięs na zimno lub krzepiący posiłek bez żadnych dodatków.
Przepis dnia
kolejne mój przepis na smaczne roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 794
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 79
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 130
Przepis dnia
kolejne mój przepis na smaczne roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 794
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 79
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 130
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i obierz. Pokrój je w drobną kostkę i przełóż do miski. Zawartość puszek wyłóż na deskę, jeśli jest konieczność to pokrój drobniej tuńczyka. Dodaj do jajek. Odsącz kukurydzę i dołóż ją do pozostałych składników. Cebulę czerwoną obierz i posiekaj drobno. Dodaj do miski. Ogórki kiszone delikatnie odciśnij z soku. Pokrój w kostkę. Dodaj do pozostałych składników. Całość dopraw majonezem i musztardą. Posiekaj i dodaj też świeży szczypiorek. Posól i popieprz całość. Dokładnie wymieszaj. Możesz podawać natychmiast, ale sałatka będzie lepsza, jeśli wstawisz ją do lodówki na 30 minut.