Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy kilka składników, aby stworzyć idealną sałatkę z tuńczykiem na śniadanie, do pracy czy na kolację. Jest smaczna, syci na długo. To również wyjątkowe danie, którym możesz zaskoczyć swoich gości w trakcie różnych uroczystości. A co najważniejsze, przygotowanie sałatki z tuńczykiem nie zajmuje więcej niż 15 minut. Dobrze smakuje z pieczywem pszennym i żytnim, ale nie tylko. Może być dodatkiem do wędlin, mięs na zimno lub krzepiący posiłek bez żadnych dodatków.
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 7
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 2635
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 28
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 4610
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 7
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 2635
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 28
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 4610
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i obierz. Pokrój je w drobną kostkę i przełóż do miski. Zawartość puszek wyłóż na deskę, jeśli jest konieczność to pokrój drobniej tuńczyka. Dodaj do jajek. Odsącz kukurydzę i dołóż ją do pozostałych składników. Cebulę czerwoną obierz i posiekaj drobno. Dodaj do miski. Ogórki kiszone delikatnie odciśnij z soku. Pokrój w kostkę. Dodaj do pozostałych składników. Całość dopraw majonezem i musztardą. Posiekaj i dodaj też świeży szczypiorek. Posól i popieprz całość. Dokładnie wymieszaj. Możesz podawać natychmiast, ale sałatka będzie lepsza, jeśli wstawisz ją do lodówki na 30 minut.