Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, kolorowa i pełna smaku sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą. Dzięki wysokiej zawartości białka i błonnika jest wyjątkowo sycąca. Sprawdzi się w roli pełnowartościowego śniadania lub lekkiego obiadu. Czerwona fasola, która stanowi jeden z głównych składników sałatki, ma niski indeks glikemiczny, dlatego sałatka doskonale wpisze się w menu osób przebywających na diecie. Tuńczyk użyty w sałatce dostarczy do organizmu niezbędne kwasy omega-3. Do tego pomidorki koktajlowe, sałata i zielony ogórek, które nadają sałatce lekkości i delikatności.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2294
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18044
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2035
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2294
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18044
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2035
Składniki
Do miski przełóż mix sałat.
Fasolę i tuńczyka odsącz z zalewy. Składniki dodaj do miski z sałatą.
Ogórka umyj i pokrój w plastry. Pomidorki koktajlowe umyj i pokrój na połówki.
Do sałatki dodaj ziarna białego sezamu oraz olej lniany. Sałatkę dopraw solą i pieprzem. Składniki wymieszaj.