Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczykiem i jabłkami to fantastyczna sałatka na każdą okazję, która łączy w sobie różne smaki - słoność tuńczyka i słodycz jabłka. Świetnie sprawdzi się na przekąskę, ale również imprezową przystawkę,
garnek, nóż, deska do krojenia
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 44
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 98
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 44
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 98
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, czyli około 10 minut od momentu zagotowania wody, a następnie obierz i pokrój je w kostkę.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój. Skrop je odrobiną soku z cytryny, aby nie zrobiły się ciemne i wymieszaj. Selera naciowego pokrój na małe plasterki, a ogórka w kostkę. Odsącz tuńczyka z puszki, rozdrobnij go widelcem.
W dużej misce wymieszaj odsączonego tuńczyka, pokrojone jajka, jabłka, seler, cebulę i ogórka.
W osobnej miseczce wymieszaj majonez, jogurt naturalny, pozostały sok z cytryny oraz dopraw solą i pieprzem do smaku. Polej przygotowaną sałatkę sosem i dokładnie wymieszaj.