Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tuńczykiem i makaronem

Sałatka z tuńczykiem i makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 287 Ocena: 1425

Dodano:

Odsłon: 2472

Sałatka dobra na lunch.

Składniki

  • Fasola czerwona 1 puszka 400 g
  • Tuńczyk w oleju 2 puszki po około 170 g każda
  • Pomidory 2 szt.
  • Cebula biała mała 1/4 szt.
  • Makaron kokardki 100 g
  • Lubczyk suszony 1 łyżeczka
  • Cząber suszony 1/2 łyżeczki
  • Bazylia suszona 1/2 łyżeczki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z tuńczykiem i makaronem

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, następnie odcedzić, przelać zimną woda i pozostawić na sitku do odsączenia.

  2. Fasolę odsączyć z zalewy.

  3. Tuńczyka odsączyć z oleju pozostawiając po około 2 łyżki oleju w każdej puszce.

  4. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić.

  5. Cebulę obrać i drobno posiekać.

  6. Wszystkie składniki sałatki wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń