Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 745 Ocena: 14450

Dodano:

Odsłon: 201

Bardzo smaczna i szybka sałatka z tuńczykiem. Sos to połączenie jogurtu naturalnego z ketchupem.

Składniki

  • Tuńczyk filety w oliwie 100 g
  • 2 jajka na twardo
  • 1 spora cebula
  • czarne oliwki ok.20 sztuk
  • natka pietruszki kilka gałązek
  • Sos : jogurt naturalny 2-3 łyżki
  • ketchup 3 łyżki
  • pieprz
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

Przygotowanie

  1. Tuńczyka odcedzamy z oleju.
    Sos, jogurt mieszamy z ketchupem.
    Jajka kroimy w kostkę, cebulę siekamy, oliwki kroimy z paski.
    Wszystko mieszamy w misce, posypujemy posiekaną natką i polewamy sosem.
    Doprawiamy pieprzem, mieszamy i podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń