Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Przepyszna całkowicie autorska sałatka z tuńczykiem. Do sałatki dodałam sekretny składnik w postaci zielonych oliwek... świetnie dopełniły całości. Oliwki można pominąć, jeśli ktoś nie lubi i zastąpić je np. ogórkiem kiszonym. Zachęcam do spróbowania, bo sałatka jest naprawdę dobra :-)
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 192
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 994
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 192
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 994
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 227
Składniki
Przygotowanie sosu: Wszystkie składniki na sos wymieszać w misce i doprawić solą i pieprzem.
Przygotowanie sałatki: Tuńczyka odsączyć z oleju, rozdrobnić widelcem i przełożyć do miski. Dodać groszek, kukurydzę i pokrojone w drobną kostkę jajka. Por przekroić wzdłuż na pół i sparzyć wrzątkiem. Następnie pokroić go w cienkie paseczki i dodać do reszty składników. Na koniec dodać pokrojone na połówki oliwki. Całość wymieszać i zalać sosem. Raz jeszcze wymieszać. Sałatka gotowa :-) SMACZNEGO!!!