Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś prostą i szybką sałatkę, nic nie trzeba gotować, wystarczy pokroić i pomieszać, sałatka jest przy okazji bezglutenowa. Serdecznie polecam :-)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99110
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 411
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5113
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13761
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5915
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99110
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 411
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5113
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13761
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5915
Składniki
1. Soczewicę z puszki odsączamy, płuczemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do miski. 2. Czerwoną cebulę siekamy drobno i dorzucamy do soczewicy. 3. Pomidory sparzamy, usuwamy skórki i szypułki i kroimy w kosteczkę, następnie dorzucamy do soczewicy. 4. Tuńczyka przekładamy do miski. 5. Natkę pietruszki siekamy drobno. 6. Dodajemy pietruszkę do sałatki, ale nie wszystko, część zostawiamy do dekoracji. 7. Przygotowujemy dressing: 3 łyżki oliwy + 1 łyżka soku z cytryny + 1 łyżeczka musztardy francuskiej + pół łyżeczki kminu rzymskiego + kolendra mielona + sól i pieprz = mieszamy i dodajemy do sałatki. 8. I na koniec jeszcze trochę soli i pieprzu i gotowe. Sałatkę podajemy posypaną natką pietruszki lub kolendry. Smacznego :-)