Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś prostą i szybką sałatkę, nic nie trzeba gotować, wystarczy pokroić i pomieszać, sałatka jest przy okazji bezglutenowa. Serdecznie polecam :-)
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 159
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 716
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 631
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 159
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 716
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 631
Składniki
1. Soczewicę z puszki odsączamy, płuczemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do miski. 2. Czerwoną cebulę siekamy drobno i dorzucamy do soczewicy. 3. Pomidory sparzamy, usuwamy skórki i szypułki i kroimy w kosteczkę, następnie dorzucamy do soczewicy. 4. Tuńczyka przekładamy do miski. 5. Natkę pietruszki siekamy drobno. 6. Dodajemy pietruszkę do sałatki, ale nie wszystko, część zostawiamy do dekoracji. 7. Przygotowujemy dressing: 3 łyżki oliwy + 1 łyżka soku z cytryny + 1 łyżeczka musztardy francuskiej + pół łyżeczki kminu rzymskiego + kolendra mielona + sól i pieprz = mieszamy i dodajemy do sałatki. 8. I na koniec jeszcze trochę soli i pieprzu i gotowe. Sałatkę podajemy posypaną natką pietruszki lub kolendry. Smacznego :-)