Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz stworzyć pyszną i zdrową sałatkę, która zachwyci Twoich bliskich? Wypróbuj ten przepis na sałatkę z tuńczykiem i warzywami. Idealny na lekkie danie lub jako dodatek do głównego posiłku! Ta sałatka jest idealnym wyborem na lekki lunch lub kolację.
deska do krojenia, miska, nóż
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 635
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1275
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4955
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 635
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1275
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4955
Składniki
Do miski wlewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, całość doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i wlewamy sok z cytryny, wszystko dokładnie mieszamy.
Sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Odsączonego z oliwy tuńczyka rozdrabniamy i dodajemy do sałaty. Oczyszczoną z gniazd nasiennych czerwoną paprykę kroimy w większą kostkę, po czym dodajemy do sałaty i tuńczyka. Umytego ogórka razem ze skórką kroimy w kostkę i wrzucamy do miski ze składnikami na sałatkę. Czerwoną cebulę kroimy w piórka i wrzucamy do przygotowanej mieszanki. Czarne oliwki kroimy na mniejsze części a następnie dodajemy do sałatki. Odsączoną z zalewy mozzarellę kroimy w kostkę po czym łączymy z zawartością miski.
Na końcu do sałatki wlewamy sos i wszystko delikatnie razem łączymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.