Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam przepis na mega szybką i bardzo smaczną sałatkę. Idealna na kolację, bądź do zabrania do pracy na drugie śniadanie. Można ją też przyrządzić jako uzupełnienie dań z grilla. Smakuje bardzo dobrze, a i wygląda efektownie ciesząc oczy kolorami.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 54
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 141
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 54
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 141
Składniki
Na spód półmiska z wyższymi brzegami wysypujemy sałatę. Parę listków zostawiamy do dekoracji góry
Na liściach sałaty układamy pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe i podzielone na mniejsze cząstki żółtego pomidora ( kilka kawałków zostawiamy na górę )
Jajka dzielimy na mniejsze części i układamy na warstwie sałaty i pomidorów
Tuńczyka odsączamy z zalewy i równomiernie rozkładamy na sałatce
Wszystko posypujemy pokrojonymi w krążki oliwkami, a na wierzchu kładziemy pozostałe pomidorki i liście sałaty
Wszystko obsypujemy grubo mielonym pieprzem
Z oliwy, łyżki soku z cytryny, soli i pieprzu przygotowujemy sos do polania sałatki
Sałatkę podajemy z ulubionym pieczywem