Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka warzywna, zawsze smakuje. Królowa wielu przyjęć i świąt. Polecam :)
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6712
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 214
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 151
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 406
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6712
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 214
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 151
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 406
Składniki
Ziemniaki, seler i marchew wymyte, gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Ugotowane jajka, obrane ze skorupek również kroimy w kostkę. Ogórki kiszone i por także kroimy w drobną kostkę. Groszek zielony wysypujemy na sitko w celu osączenia. Tak przygotowane składniki wsypujemy do większej miski, mieszamy, solimy, pieprzymy i dalej mieszamy. Gdy sałatka jest dobrze doprawiona do smaku dodajemy wcześniej zrobiony majonez, musztardę i ponownie mieszamy. Smacznego!!!
Przepis na majonez: skład: 2 żółtka jajek kurzych szczypta soli 1 łyżka musztardy odrobina pieprzu świeżo mielonego 0,5 litra oliwa z pestek winogrona (każdy dobiera olej taki jaki lubi) ocet balsamiczny lub jabłkowy 2 łyżki stołowe wykonanie: Solimy szczyptą soli dwa żółtka i ucieramy dodając po kolei składniki: 1 łyżkę musztardy, odrobinę pieprzu świeżo mielonego, powoli wlewamy oliwa, na końcu dodajemy ocet. Łączny czas ucierania wynosi około 20 minut.