Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta oryginalna sałatka łączy w sobie wędzoną makrelę o intensywnym smaku, zdrowe buraki pełne witamin i antyoksydantów oraz kaszę bulgur bogatą w błonnik, węglowodany i białko.
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 328
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 286
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 105
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 14
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 164
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 328
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 286
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 105
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 14
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 164
Składniki
W garnku ugotuj kaszę bulgur zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Buraki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Makrelę pozbaw skóry i ości, pokrój w mniejsze kawałki. Oczyszczone kawałki makreli odkładaj na talerz i rozdrabniaj widelcem jeszcze raz przeglądając mięso sprawdzając, czy nie zostały jeszcze małe ości. Do gotowej kaszy bulgur dodaj buraki, pokrojoną wędzoną makrelę oraz szczypiorek. Do sosu wymieszaj majonez, gorczycę i sok z cytryny(zamiast majonezu można dodać jogurt naturalny lub delikatny kremowy serek). Dopraw solą i pieprzem do smaku Na koniec wymieszaj sałatkę z sosem i odstaw na kilka minut do przegryzienia smaków.
Gotową sałatkę możemy udekorować kawałkami wędzonej makreli, ziarnami granatu, listkami świeżej pietruszki lub koperku. Smacznego!