Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z wędzoną makrelą i brązowym ryżem

Sałatka z wędzoną makrelą i brązowym ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 1728

Dodano:

Odsłon: 12526

Szybkie, a bardzo smaczne danie!

Składniki

  • 1 średnia wędzona makrela
  • 1 torebka brązowego ryżu ( 100g )
  • 1 niewielka czerwona cebula
  • 3 jajka na twardo
  • 3 ogórki konserwowe
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek ( 3 łyżki )
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu

  2. Rybę obieramy z ości

  3. Jajka, ogórki i cebulę kroimy

  4. Wszystkie składniki mieszamy. Dosalamy i doprawiamy pieprzem i łączymy z oliwą. Jeszcze raz mieszamy

  5. Podajemy solo lub z ulubionym pieczywem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń