Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z wędzonym łososiem na ciepło to wyjątkowe danie, które łączy delikatność ryby z lekko chrupiącymi warzywami. Łosoś podsmażony na patelni, podany na świeżych liściach sałaty, z dodatkiem awokado, pomidorów i lekkiego dressingu, tworzy aromatyczną kompozycję idealną na elegancki obiad lub kolację z przyjaciółmi.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12590
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1427
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13654
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5743
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12590
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1427
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13654
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5743
Składniki
Liście roszponki oraz szpinaku umyj i pozostaw na chwile. Włóż je do miski, a następnie umyj i przekrój na pół pomidorki koktajlowe. W małym rondelku ugotuj na twardo dwa jajka.
Paprykę i cebulę umyj i posiekaj na drobno. Obierz ugotowane jajka i pozostaw do przestygnięcia. W misce wymieszaj liście roszponki, szpinaku, cebulę oraz paprykę.
W międzyczasie przygotuj sos. Do małej miseczki wlej oliwę z oliwek, dodaj musztardę oraz łyżkę soku z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj wszystko do połączenia się składników. Na patelni do grillowania na małej ilości oleju podsmaż wędzonego łososia.
Serwuj sałatkę na talerzach. Wyłóż na nie wymieszane liście roszponki i szpinaku z warzywami. Na samą górę połóż przekrojone na pół jajko oraz świeżo zdjętego z patelni grillowej łososia. Na koniec sałatkę polej przygotowanym sosem.