Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z wędzonym łososiem na ciepło to wyjątkowe danie, które łączy delikatność ryby z lekko chrupiącymi warzywami. Łosoś podsmażony na patelni, podany na świeżych liściach sałaty, z dodatkiem awokado, pomidorów i lekkiego dressingu, tworzy aromatyczną kompozycję idealną na elegancki obiad lub kolację z przyjaciółmi.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 72
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 339
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 72
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 339
Składniki
Liście roszponki oraz szpinaku umyj i pozostaw na chwile. Włóż je do miski, a następnie umyj i przekrój na pół pomidorki koktajlowe. W małym rondelku ugotuj na twardo dwa jajka.
Paprykę i cebulę umyj i posiekaj na drobno. Obierz ugotowane jajka i pozostaw do przestygnięcia. W misce wymieszaj liście roszponki, szpinaku, cebulę oraz paprykę.
W międzyczasie przygotuj sos. Do małej miseczki wlej oliwę z oliwek, dodaj musztardę oraz łyżkę soku z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj wszystko do połączenia się składników. Na patelni do grillowania na małej ilości oleju podsmaż wędzonego łososia.
Serwuj sałatkę na talerzach. Wyłóż na nie wymieszane liście roszponki i szpinaku z warzywami. Na samą górę połóż przekrojone na pół jajko oraz świeżo zdjętego z patelni grillowej łososia. Na koniec sałatkę polej przygotowanym sosem.