Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z wędzonym łososiem na ciepło to wyjątkowe danie, które łączy delikatność ryby z lekko chrupiącymi warzywami. Łosoś podsmażony na patelni, podany na świeżych liściach sałaty, z dodatkiem awokado, pomidorów i lekkiego dressingu, tworzy aromatyczną kompozycję idealną na elegancki obiad lub kolację z przyjaciółmi.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9662
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5045
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 668
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9662
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5045
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 668
Składniki
Liście roszponki oraz szpinaku umyj i pozostaw na chwile. Włóż je do miski, a następnie umyj i przekrój na pół pomidorki koktajlowe. W małym rondelku ugotuj na twardo dwa jajka.
Paprykę i cebulę umyj i posiekaj na drobno. Obierz ugotowane jajka i pozostaw do przestygnięcia. W misce wymieszaj liście roszponki, szpinaku, cebulę oraz paprykę.
W międzyczasie przygotuj sos. Do małej miseczki wlej oliwę z oliwek, dodaj musztardę oraz łyżkę soku z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj wszystko do połączenia się składników. Na patelni do grillowania na małej ilości oleju podsmaż wędzonego łososia.
Serwuj sałatkę na talerzach. Wyłóż na nie wymieszane liście roszponki i szpinaku z warzywami. Na samą górę połóż przekrojone na pół jajko oraz świeżo zdjętego z patelni grillowej łososia. Na koniec sałatkę polej przygotowanym sosem.