Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i pyszna salatka z chrupiacymi ziemniakami i niecodziennym wisniowym dressingiem. Swiezo starty parmezan dodaje jej wyjatkowego smaku.
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2534
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 424
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52602
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 552
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2534
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 424
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52602
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 552
Składniki
Najpierw przygotowujemy dressing. 2/3 wisni bez pestek miksujemy z odrobina oliwy, dodajemy drobno pokrojone szalotki, ocet balsamiczny i pozostale wisnie w calosci ( bez pestek), doprawiamy sola i pieprzem. Mozna dodac 2-3 lyzki wody, jesli dressing bedzie zbyt gesty. Ziemniaki pokrojone w plasterki smazymy w oleju, po usmazeniu solimy i przechowujemy w piekarniku w temp. 150° C. Salate polewamy dressingiem, dodajemy pokrojonego w plasterki ogórka i smazone ziemniaki. Na wierzch ukladamy listki swiezej bazylii i platki startego parmezanu.