Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i pyszna salatka z chrupiacymi ziemniakami i niecodziennym wisniowym dressingiem. Swiezo starty parmezan dodaje jej wyjatkowego smaku.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4655
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 9667
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3083
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 720
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4655
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 9667
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3083
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 720
Składniki
Najpierw przygotowujemy dressing. 2/3 wisni bez pestek miksujemy z odrobina oliwy, dodajemy drobno pokrojone szalotki, ocet balsamiczny i pozostale wisnie w calosci ( bez pestek), doprawiamy sola i pieprzem. Mozna dodac 2-3 lyzki wody, jesli dressing bedzie zbyt gesty. Ziemniaki pokrojone w plasterki smazymy w oleju, po usmazeniu solimy i przechowujemy w piekarniku w temp. 150° C. Salate polewamy dressingiem, dodajemy pokrojonego w plasterki ogórka i smazone ziemniaki. Na wierzch ukladamy listki swiezej bazylii i platki startego parmezanu.