Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i pyszna salatka z chrupiacymi ziemniakami i niecodziennym wisniowym dressingiem. Swiezo starty parmezan dodaje jej wyjatkowego smaku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94177
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1891
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5692
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94177
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1891
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5692
Składniki
Najpierw przygotowujemy dressing. 2/3 wisni bez pestek miksujemy z odrobina oliwy, dodajemy drobno pokrojone szalotki, ocet balsamiczny i pozostale wisnie w calosci ( bez pestek), doprawiamy sola i pieprzem. Mozna dodac 2-3 lyzki wody, jesli dressing bedzie zbyt gesty. Ziemniaki pokrojone w plasterki smazymy w oleju, po usmazeniu solimy i przechowujemy w piekarniku w temp. 150° C. Salate polewamy dressingiem, dodajemy pokrojonego w plasterki ogórka i smazone ziemniaki. Na wierzch ukladamy listki swiezej bazylii i platki startego parmezanu.