Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i pyszna salatka z chrupiacymi ziemniakami i niecodziennym wisniowym dressingiem. Swiezo starty parmezan dodaje jej wyjatkowego smaku.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 670
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2049
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4037
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4001
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 670
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2049
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4037
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4001
Składniki
Najpierw przygotowujemy dressing. 2/3 wisni bez pestek miksujemy z odrobina oliwy, dodajemy drobno pokrojone szalotki, ocet balsamiczny i pozostale wisnie w calosci ( bez pestek), doprawiamy sola i pieprzem. Mozna dodac 2-3 lyzki wody, jesli dressing bedzie zbyt gesty. Ziemniaki pokrojone w plasterki smazymy w oleju, po usmazeniu solimy i przechowujemy w piekarniku w temp. 150° C. Salate polewamy dressingiem, dodajemy pokrojonego w plasterki ogórka i smazone ziemniaki. Na wierzch ukladamy listki swiezej bazylii i platki startego parmezanu.