Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, zdrowa, chrupiąca sałatka z warzywami, czarnymi oliwkami i serem mozzarella. Sałatka nie solona, ma oryginalny smak połączonych smaków użytych składników. Sałatka świetnie nadaje się do podjadania między posiłkami.
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1381
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 315
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1381
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 315
Składniki
Listki sałaty rwiemy w kawałki, suszone pomidory kroimy w cienkie paski, czarne oliwki w cienkie plasterki, rzodkiewki w ćwierć plasterki, zielone papryczki w centymetrowe kawałki, pomidorku cherry w ćwiartki, kulki sera mozzarella na połówki i listki bazylii rwiemy w kawałki. Wszystkie składniki mieszamy, przyprawiamy ziołami prowansalskimi i polewamy kilkoma łyżeczkami oleju z suszonych pomidorów. Jeszcze raz mieszamy składniki sałatki.
Wstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie konsumujemy zdrową, chrupiącą sałatkę. Smacznego !!!