Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna salatka, nie tylko dla wielbicieli koziego sera. Rózne rodzaje salat z pomidorami, i zapiekana "wiezyczka" z jablka, bekonu i koziego sera. Calosc zaokragla jako dressing porzeczkowy ocet balsamiczny.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1539
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18359
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 582
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1019
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1539
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18359
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 582
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1019
Składniki
Piekarnik rozgrzac do najwyzszej temperratury grilla. Usmazyc plasterki bekonu bez tluszczu i przelozyc je na papier kuchenny. Wykroic z jablka gniazdo nasienne i pokroic je w plastry o grubosci 1 cm. Smazyc plastry w tluszczu z boczku z obu stron, az lekko zmiekna. Plasterki jablek umiescic w natluszczonym naczyniu do pieczenia, posypac je oregano i polozyc na nie plaster bekonu. Przekroic kozi ser na polowe i umiescic kazda polówke na boczku. Skropic 1 lyzeczka miodu i ponownie posypac oregano. Zapiekac w piekarniku przez kilka minut, az ser zrobi sie lekko brazowy - uwazac, aby sie nie przypalil.
Talerz wylozyc salata i kawalkami pomidorów, na salacie umiescic jablka z bekonem i serem, polac poreczkowym octem balsamicznym. Przepis na wlasny porzeczkowy ocet balsamiczny: https://smaker.pl/przepis-ocet-balsamiczny-z-czarnej-porzeczki,165159,konhambos.html