Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna salatka, nie tylko dla wielbicieli koziego sera. Rózne rodzaje salat z pomidorami, i zapiekana "wiezyczka" z jablka, bekonu i koziego sera. Calosc zaokragla jako dressing porzeczkowy ocet balsamiczny.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 540
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 773
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 540
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 773
Składniki
Piekarnik rozgrzac do najwyzszej temperratury grilla. Usmazyc plasterki bekonu bez tluszczu i przelozyc je na papier kuchenny. Wykroic z jablka gniazdo nasienne i pokroic je w plastry o grubosci 1 cm. Smazyc plastry w tluszczu z boczku z obu stron, az lekko zmiekna. Plasterki jablek umiescic w natluszczonym naczyniu do pieczenia, posypac je oregano i polozyc na nie plaster bekonu. Przekroic kozi ser na polowe i umiescic kazda polówke na boczku. Skropic 1 lyzeczka miodu i ponownie posypac oregano. Zapiekac w piekarniku przez kilka minut, az ser zrobi sie lekko brazowy - uwazac, aby sie nie przypalil.
Talerz wylozyc salata i kawalkami pomidorów, na salacie umiescic jablka z bekonem i serem, polac poreczkowym octem balsamicznym. Przepis na wlasny porzeczkowy ocet balsamiczny: https://smaker.pl/przepis-ocet-balsamiczny-z-czarnej-porzeczki,165159,konhambos.html