Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna salatka, nie tylko dla wielbicieli koziego sera. Rózne rodzaje salat z pomidorami, i zapiekana "wiezyczka" z jablka, bekonu i koziego sera. Calosc zaokragla jako dressing porzeczkowy ocet balsamiczny.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1531
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231925
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1531
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231925
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Składniki
Piekarnik rozgrzac do najwyzszej temperratury grilla. Usmazyc plasterki bekonu bez tluszczu i przelozyc je na papier kuchenny. Wykroic z jablka gniazdo nasienne i pokroic je w plastry o grubosci 1 cm. Smazyc plastry w tluszczu z boczku z obu stron, az lekko zmiekna. Plasterki jablek umiescic w natluszczonym naczyniu do pieczenia, posypac je oregano i polozyc na nie plaster bekonu. Przekroic kozi ser na polowe i umiescic kazda polówke na boczku. Skropic 1 lyzeczka miodu i ponownie posypac oregano. Zapiekac w piekarniku przez kilka minut, az ser zrobi sie lekko brazowy - uwazac, aby sie nie przypalil.
Talerz wylozyc salata i kawalkami pomidorów, na salacie umiescic jablka z bekonem i serem, polac poreczkowym octem balsamicznym. Przepis na wlasny porzeczkowy ocet balsamiczny: https://smaker.pl/przepis-ocet-balsamiczny-z-czarnej-porzeczki,165159,konhambos.html