Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z zielonej soczewicy to wegańska propozycja samodzielnego dania lub dodatku obiadowego, który wykorzystuje w pełni wszystkie najlepsze składniki lata. Całość jest bardzo łatwa w przygotowaniu – wystarczy wymieszać ze sobą wszystkie produkty i skropić je aromatycznym, lekko kwaskowatym i czosnkowym sosem. Z powodzeniem możesz też dodać inne warzywa, które akurat masz w lodówce. Soczewica jest też bogatym źródłem białka, błonnika i przeciwutleniaczy, dzięki czemu może być podawana nawet osobom dbającym o linię.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3864
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3864
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 442
Składniki
Soczewicę przepłucz wodą i odcedź. W garnku zagotuj wodę, a następnie wsyp soczewicę i gotuj ją do miękkości, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i ostudź.
Wszystkie pozostałe warzywa bardzo drobno pokrój w kostkę i dodaj do soczewicy. Dołóż też posiekaną natkę pietruszki.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki, w tym drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyrządzonym sosem zalej sałatkę i całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę z zielonej soczewicy włóż do lodówki na co najmniej godzinę. Podawaj na zimno.
Resztki przechowuj w szczelnym pojemniku, w lodówce. Zużyj w ciągu 2 dni.