Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z zielonych szparagów to smaczna i zdrowa przekąska, przystawka czy też dodatek obiadowy. Możesz ją przyrządzić również jako samodzielny lunch do pracy czy szkoły, szczególnie latem. Sałatka stanie się także hitem podczas każdego grilla czy pikniku. Całość dostarcza wielu witamin i minerałów, stanowiąc idealnie zbilansowane i zrównoważone danie. Dodatkowo jest też niskokaloryczne, będąc świetną propozycją dla osób na diecie. Nie musisz też obawiać się serwowania tej sałatki wegetarianom.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13139
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13139
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Szparagi umyj, przytnij i pokrój po skosie na kawałki o długości ok. 4-5 cm.
Szparagi i bób zblanszuj w gorącej wodzie. Odcedź i odstaw do przestygnięcia.
Pomidora pokrój w małe kawałki i odciśnij z nadmiaru soku. Szalotkę bardzo drobno posiekaj.
W misce sałatkowej wymieszaj szparagi, bób, pomidora, szalotkę i porwane liście natki pietruszki. Wstępnie przemieszaj.
Do miseczki lub małego słoika przenieś wszystkie składniki dressingu. Wymieszaj lub wstrząśnij, jeśli korzystasz ze słoika. Przygotowanym sosem zalej sałatkę.
Całość dobrze, ale delikatnie wymieszaj.
Sałatkę z zielonych szparagów podawaj od razu po przygotowaniu. Ewentualne resztki przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni.