Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z zielonych szparagów to smaczna i zdrowa przekąska, przystawka czy też dodatek obiadowy. Możesz ją przyrządzić również jako samodzielny lunch do pracy czy szkoły, szczególnie latem. Sałatka stanie się także hitem podczas każdego grilla czy pikniku. Całość dostarcza wielu witamin i minerałów, stanowiąc idealnie zbilansowane i zrównoważone danie. Dodatkowo jest też niskokaloryczne, będąc świetną propozycją dla osób na diecie. Nie musisz też obawiać się serwowania tej sałatki wegetarianom.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1158
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1158
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Szparagi umyj, przytnij i pokrój po skosie na kawałki o długości ok. 4-5 cm.
Szparagi i bób zblanszuj w gorącej wodzie. Odcedź i odstaw do przestygnięcia.
Pomidora pokrój w małe kawałki i odciśnij z nadmiaru soku. Szalotkę bardzo drobno posiekaj.
W misce sałatkowej wymieszaj szparagi, bób, pomidora, szalotkę i porwane liście natki pietruszki. Wstępnie przemieszaj.
Do miseczki lub małego słoika przenieś wszystkie składniki dressingu. Wymieszaj lub wstrząśnij, jeśli korzystasz ze słoika. Przygotowanym sosem zalej sałatkę.
Całość dobrze, ale delikatnie wymieszaj.
Sałatkę z zielonych szparagów podawaj od razu po przygotowaniu. Ewentualne resztki przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni.