Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ziemniakami, brukselką i boczkiem z kiszonymi cytrynami, które kupiłam je w tureckim sklepie. Są pyszne, malutkie, ciasno umieszczone w słoiczku. Jeśli nie masz to sałatka i tak jest pyszna .
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31188
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 377
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1460
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31188
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 377
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1460
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach (dobrze jest znaleźć małe ziemniaczki do sałatek). Brukselkę umyć, przeciąć na pół. Na patelnię wlać trochę oliwy lub oleju i podsmażyć krótko brukselkę. Dodać pociętą w kosteczkę kiszoną cytrynę lub skórkę z cytryny. Przykryć pokrywką na kilka minut. Boczek usmażyć na osobnej patelni. Do podsmażonych brukselek dodać ziemniaki, chili i ewentualnie boczek. Całość posypać sporą ilością natki pietruszki.