Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na lekki, letni obiad - ziemniaczana sałatka z bobem i fasolką szparagową w zielonym pesto z dodatkiem migdałów
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 160
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4220
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8729
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 160
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4220
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8729
Składniki
Odciąć z fasolki końcówki i pokroić na ok 3 cm kawałki. Ziemniaki, fasolkę i bób ugotować każde oddzielnie uważając, żeby pozostały jędrne – lepiej lekko twarde niż żeby się nie rozpadały (szczególnie ziemniaki i bób). Ziemniaki i fasolkę ostudzić. Bób przelać zimną wodą, przestudzić i zdjąć łupinki.
Ziemniaki pokroić w większą kostkę. Zmiksować wszystkie składniki pesto – w razie potrzeby dolać oliwy – konsystencja ma być rzadsza niż klasycznego pesto- bardziej przypominająca gęsty sos. Zalać składniki sałatki pesto, wymieszać i odstawić do przegryzienia ok. godziny.