Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam przepis na prostą, sycącą, kolorową i szybką sałatkę z zupek chińskich. Idealna na spotkania rodzinne, święta i nie tylko. Przepis otrzymałam od moich dobrych znajomych, bardzo nam posmakowała, polecam!
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4468
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4468
Składniki
Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Kurczaka usmażyć na niewielkiej ilości oleju na rumiany kolor. Makaron pokruszyć do miski, zalać wrzątkiem tak, żeby przykryła makaron. Miskę z makaronem przykryć talerzykiem, odstawić na 5 minut. Makaron musi wchłonąć całą wodę. Paprykę, ogórka umyć, obrać i drobno pokroić. Pora umyć, posiekać drobno, posolić i odstawić na kilka minut, żeby zmiękł. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Czosnek obrać i zetrzeć na tarce. Koperek umyć i drobno posiekać.
Do gotowego makaronu dodać wszystkie składniki oprócz czosnku i koperku. Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut, żeby smaki się połączyły. Przygotować sos do sałatki. Połączyć razem jogurt, majonez, koperek i czosnek. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie warzywa połączyć dokładnie z sosem, schłodzić w lodówce, sałatka gotowa. Smacznego!