Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna w smaku sałatka z makaronem z zupek chińskich. Jej przygotowanie jest banalnie proste, dlatego każdy sobie z nią poradzi. Zawsze jako pierwsza znika ze stołu.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 487
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15419
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3290
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 487
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15419
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3290
Składniki
Filety z kurczaka kroimy drobną w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Obsmażamy na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony. Usmażonego kurczaka przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym.
Makaron z zupek chińskich łamiemy, przekładamy do miski i zalewamy dwiema szklankami gorącej wody. Miskę przykrywamy talerzem i odstawiamy na 10 minut. Następnie makaron odcedzamy na durszlaku.
Pora kroimy wzdłuż na dwie równe części, następnie siekamy na drobne paseczki. Kolby kukurydzy odcedzamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę.
Natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy. Przed podaniem sałatkę z zupek chińskich doprawiamy solą i pieprzem, rozrabiamy z majonezem. Gotowe!