Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka zamiast ziemniaków? Czemu nie! To prawdziwa bomba witaminowa, w dodatku aromatyczna, pyszna, lekko chrupiąca. Wszystkie warzywa są idealnie doprawione z lekkim, czosnkowym aromatem. Z powodzeniem możesz zmodyfikować listę składników o to, co akurat masz w lodówce. Świetnie sprawdzi się tu także cukinia, bakłażan czy nawet zwykła marchewka. To danie odświeży każdy posiłek.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Składniki
Brokuły pokrój na mniejsze różyczki. Pieczarki przedziel na połowy lub ćwiartki w zależności od wielkości. Paprykę pokrój w paseczki, a kapustę w słupki. Cebulę drobno posiekaj.
Wszystkie warzywa skrop oliwą z oliwek, a następnie posyp oregano, bazylią i solą. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość dobrze wymieszaj, by rozprowadzić równomiernie tłuszcz z przyprawami.
Wstaw całość do piekarnika rozgrzanego do 220 st. Celsjusza i piecz przez 7 minut. Następnie wyjmij warzywa z pieca, przemieszaj i wstaw na kolejne 7 minut, do momentu aż brzegi zaczną się ładnie przyrumieniać.
Wyjmij warzywa z piekarnika i pozwól im chwilę ostygnąć. Podawaj na ciepło.
To wspaniała sałatka zamiast ziemniaków, która doda aromatu każdemu daniu. Przechowuj ją w lodówce, w szczelnym pojemniku. Podgrzewaj w piekarniku lub na patelni.