Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka ze śmietaną budzi słuszne skojarzenia z mizerią – za sprawą śmietanowego dressingu z dodatkiem soku z cytryny, soli i cukru. Przygotowując go, poszukaj ulubionego smaku z dzieciństwa – dodaj tyle przypraw, ile lubisz. Głównej roli nie zagrają jednak ogórki. Obok nich pojawiają się w tej sałatce inne warzywa, dzięki którym danie staje się prawdziwą bombą witaminową, a jego smak nabiera nowego wymiaru.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94181
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1891
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5692
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94181
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1891
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5692
Składniki
Połącz w misce (może to być ta, w której będziesz przechowywać sałatkę) wszystkie składniki na dressing. Wymieszaj.
Usuń z kapusty zniszczone liście. Wytnij głąb. Pozostałe liście opłucz i poszatkuj. Włóż do miski z dressingiem.
Umyj pomidory, paprykę i ogórek. Obierz cebulę. Wszystkie warzywa pokrój na niewielkie kawałki (ale niezbyt drobno). Posiekaj koperek. Włóż warzywa do miski z sałatą.
Wymieszaj delikatnie, ale dokładnie zawartość miski – tak, by śmietana „oblepiła” składniki. Wstaw sałatkę na pół godziny do lodówki, by przegryzły się smaki.