Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka ze śmietaną budzi słuszne skojarzenia z mizerią – za sprawą śmietanowego dressingu z dodatkiem soku z cytryny, soli i cukru. Przygotowując go, poszukaj ulubionego smaku z dzieciństwa – dodaj tyle przypraw, ile lubisz. Głównej roli nie zagrają jednak ogórki. Obok nich pojawiają się w tej sałatce inne warzywa, dzięki którym danie staje się prawdziwą bombą witaminową, a jego smak nabiera nowego wymiaru.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1040
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13611
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1040
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13611
Składniki
Połącz w misce (może to być ta, w której będziesz przechowywać sałatkę) wszystkie składniki na dressing. Wymieszaj.
Usuń z kapusty zniszczone liście. Wytnij głąb. Pozostałe liście opłucz i poszatkuj. Włóż do miski z dressingiem.
Umyj pomidory, paprykę i ogórek. Obierz cebulę. Wszystkie warzywa pokrój na niewielkie kawałki (ale niezbyt drobno). Posiekaj koperek. Włóż warzywa do miski z sałatą.
Wymieszaj delikatnie, ale dokładnie zawartość miski – tak, by śmietana „oblepiła” składniki. Wstaw sałatkę na pół godziny do lodówki, by przegryzły się smaki.