Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka ze świeżych warzyw jest wyjątkowo chrupiąca i pełna witamin. Charakteru dodaje jej nieco ostry winegret na bazie musztardy dijon. Całość komponuje się bardzo orzeźwiająco i świetnie sprawdzi się zwłaszcza do tłustych mięs. Będzie hitem każdego grilla. Sałatkę przygotowuje się niezwykle szybko – wystarczy 15 minut, a jeśli użyjesz robota do szatkowania kapusty, skrócisz ten czas o połowę. Nie zapomnij przygotować większej porcji, bo ta propozycja zniknie z talerzy od razu, szczególnie podczas upalnych, letnich dni.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20155
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7190
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20155
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7190
Składniki
Białą kapustę bardzo cienko poszatkuj. Oba rodzaje sałaty porwij na drobne kawałki. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój ją w cienkie paseczki. Kukurydzę odsącz z zalewy. Wszystkie składniki umieść w dużej misce sałatkowej.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki w małej miseczce. Sos powinien mieć jednolitą konsystencję. Zalej nim warzywa w misce. Wszystko dobrze wymieszaj.
Sałatkę ze świeżych warzyw wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się przegryzły. Podawaj na zimno jako samodzielną przekąskę lub dodatek do mięs.