Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka ze świeżych warzyw jest wyjątkowo chrupiąca i pełna witamin. Charakteru dodaje jej nieco ostry winegret na bazie musztardy dijon. Całość komponuje się bardzo orzeźwiająco i świetnie sprawdzi się zwłaszcza do tłustych mięs. Będzie hitem każdego grilla. Sałatkę przygotowuje się niezwykle szybko – wystarczy 15 minut, a jeśli użyjesz robota do szatkowania kapusty, skrócisz ten czas o połowę. Nie zapomnij przygotować większej porcji, bo ta propozycja zniknie z talerzy od razu, szczególnie podczas upalnych, letnich dni.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 370
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 130
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 370
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 130
Składniki
Białą kapustę bardzo cienko poszatkuj. Oba rodzaje sałaty porwij na drobne kawałki. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój ją w cienkie paseczki. Kukurydzę odsącz z zalewy. Wszystkie składniki umieść w dużej misce sałatkowej.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki w małej miseczce. Sos powinien mieć jednolitą konsystencję. Zalej nim warzywa w misce. Wszystko dobrze wymieszaj.
Sałatkę ze świeżych warzyw wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się przegryzły. Podawaj na zimno jako samodzielną przekąskę lub dodatek do mięs.