Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-06-2021
Pyszna i lekka sałatka z soczewicą i kuskusem, ze szparagami, pomidorkami, żurawiną, kaparami i migdałami. A do tego prosty sos z oliwy i octu winnego z natką pietruszki.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 569
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244102
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 569
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244102
Składniki
Soczewicę ugotować do miękkości, odsączyć i odstawić do przestygnięcia. Kaszę przełożyć do plastikowego zamykanego pudełka i zalać wrzątkiem tak żeby woda wystawała powyżej kaszy na wysokość 1 cm), odstawić na 5 minut, potem otworzyć i spulchnić widelcem.
Szparagi pozbawić twardych końców, w razie potrzeby obrać, pokroić na 3 cm kawałki, ugotować al dente, odsączyć. Migdały lekko posiekać. Kaszę i soczewicę przełożyć do miski.
Kaszę i soczewicę przełożyć do miski. Cebulę posiekać, zalać sokiem z cytryny, wymieszać przełożyć do kaszy. Dodać kapary, żurawinę, natkę i migdały. Zalać oliwą, octem i obficie posolić i popieprzyć. Wymieszać. Pomidory przekroić na połówki, dodać do sałatki razem ze szparagami, delikatnie wymieszać.